De Pumi

Na het overlijden van onze Duitse Herder Jaap waren wij al een tijdje op zoek naar een “ander” ras dan de Border Collie welke echter wel paste bij onze Border Collies. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij de Pumi.

De pumi is een kwieke hond met een uitgesproken intelligentie. Hij heeft veel 'will to please' en is een vrolijke kameraad die goed als gezinshond gehouden kan worden. Hij is leergierig en past zich gemakkelijk aan zijn omgeving aan. De Pumi heeft een moedig en waakzaam karakter. Hij kan wel wat luidruchtig zijn; hij blaft erg graag. Dit kan hem echter vaak wel afgeleerd worden. Naar vreemden kan hij zich wat terughoudend opstellen en hij is soms wat eenkennig. De Pumi is een gezond ras dat weinig erfelijke afwijkingen of problemen kent.

In 2015 deed Tabuh ( Extreme Tabuh Bohemia Vivace) zijn intrede in ons huis. Tabuh komt uit Tsjechië. Tabuh is onze vrolijke noot, hij is ontzettend lief, sociaal en heeft een grote will to please. In 2016 is hij begonnen met flyball wedstrijden en ben ik ook gestart met agility training. Beide sporten vind hij geweldig om te doen.

Oudjaars dag 2016 deed onze tweede Pumi zijn intrede, dit keer een teefje met de naam Bastah ( Bastah Little Gardian Angel) Bastah komt uit Oostenrijk. Bastah is erg ondeugend en heeft een erg eigen willetje.

Of wij in de toekomst op fokgebied nog iets gaan doen met onze Pumi’s zal de tijd gaan uitwijzen, voor nu zijn er geen plannen.